Information v.15

Denna vecka har varit full av roliga aktiviteter. I tisdags fick flera av er se klassens dans på Kulturum. Det var många nervösa elever som tog bussen på morgonen. Men det gick ju toppenbra och det var ett gäng lättade och glada barn som åkte buss hem efter😊

De elever som genomförde läsutmaning under sportlovet har också fått hålla sina ”vad-du -vill lektioner”. Eleverna har själva fått bestämma innehållet under en lektion, och planerat och ansvarat för den. Roligt och lärorikt! ”Det är jobbigt när alla inte lyssnar… Nu vet vi hur du har det i ibland”  Väldigt lärorikt som sagt…☺️

Vi har också pratat om den kristna påsken. Varför firar vi påsk och varför heter de olika dagarna som de gör? Svårt att reda ut allt med ägg, häxor, godis, död och uppståndelse. Carina har också pysslat lite med barnen men det skriver jag inget om då jag vet att det kommer att bli presenter till några av er😊

Fredagen avslutade vi med ett författarbesök. Vi fick träffa författaren Kajsa Gordan som skrivit många böcker för barn och ungdomar. Vi har börjat läsa hennes bok ”Om jag får stanna” och kommer att fortsätta efter lovet. Kajsa berömde klassen efteråt och tyckte det var en väldigt fin grupp.

Vi har snart läst ut boken ”Bröderna Lejonhjärta”. Den boken har filmatiserats och barnen har frågat om vi kan se filmen i klassen. Jag har i tidigare klasser sagt nej till detta, då den har en åldersgräns på 11 år. Jag har dock lovat att fråga er, så jag ställer frågan… Hur ställer ni er till att visa filmen Bröderna Lejonhjärta? Jag har full förståelse för om man hellre ser den hemma med sitt barn och ingen kommer heller att få veta vad ni sagt. Meddela mig gärna via mail om man vill vänta med att låta sitt barn se filmen.

Nästa vecka är det påsklov. Alla barn är lediga från skolan. Fritids är öppet för de som anmält behov. Skolan börjar igen tisdagen den 23 april klockan 8.10.

Igår fick era barn inte med sig sin läx-mapp hem. Vi har läst ut vår läsebok och idag kommer alla få med sig ett häfte med multiplikationstabeller hem. Ta gärna lite tid varje dag till att träna, då kommer de snart sitta utantill! Efter lovet kommer det bli nya läxor.

Glad påsk önskar Anna och Carina!

3 svar på ”Information v.15”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *