Veckoinformation v.11

Så var äntligen dessa omtalade nationella prov igång… Trots att vi vuxna försökt avdramatisera och lugna eleverna inför dem så har det ändå varit en anspänning de senaste veckorna. Därför är det skönt att de första proven nu är avklarade. Vi har gjort ett läsförståelseprov och även skrivit en egen berättande text. Några elever har också hunnit läsa högt för Eva eller Lena (våra speciallärare). Klassen berättar själva att det inte var så farligt som de trodde, till och med lite roligt. Vi börjar med alla prov i svenska och fortsätter sedan med matematiken.

Under veckan har vi haft en del diskussioner kring mobiltelefoner och reglerna kring dessa. Om man har mobiltelefon med sig så ska denna lämnas in till mig på morgonen, utan diskussion eller fler än en påminnelse. Vid skoldagens slut låter man mobilen vara avstängd tills man kommer utanför skolans område. Det har inte fungerat så i alla lägen och det tar för mycket tid att diskutera kring detta. Om det inte efterföljs så kontaktar jag er och då önskar jag att mobilen lämnas hemma en period. När eleven är redo att testa igen så gör vi ett nytt försök. Tack för visad förståelse.

Det har också varit en del fula ord och tråkig attityd på skolan. Inte så mycket i vår klass men för att förebygga detta så kommer jag att meddela er direkt om något sker kring ert barn.

Vecka 13 startar vi upp ”hela skolan läser”. Under några veckor kommer vi att fokusera lite extra på läsningen. Vi kommer att ha ett bokbytarbord i stora hallen där man kan lämna in barn-och ungdomsböcker som man läst och byta till sig en ny. Ta gärna med redan måndag 25/3. Avslutningen på temat går av stapeln i april och då är ni föräldrar välkomna till skolan på utställningar. Mer info kommer.

Nästa vecka vanlig vecka, idrott tisdag och fredag och läxa torsdag till onsdag.

Ha en riktigt skön helg önskar Anna och Carina

2 svar på ”Veckoinformation v.11”

  1. Väldigt bra att ni har strikta regler med mobiltelefonerna.
    Vi har också försökt avdramatisera nationella proverna här hemma också men det gick sådär men efter första provet så insåg vår tjej att det kanske inte var så svårt MIT vad hon föreställt sig.
    Bra jobbat allihopa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *