Information v.50

Hej!

Underbart, det är lite vitt på marken! (De får väl dock inte ligga kvar så länge)! I torsdags fick vi se ett fantastiskt Luciatåg av och med klasserna 2A och 2B. Efter så fikade vi med en pepparkaka och ett glas saft i klassrummet.

Den här veckan har vi arbetat med area och omkrets i matematiken, det var ganska knepigt att förstå skillnaden.

På svenskan har vi arbetat med alfabetisk ordning och faktatext.

I NO där var det sinnen (Hörsel, syn, smak, känsel och lukt) som Linus gick igenom.

Vi har pysslat och haft bild, tomtar som vi har ställt i fönstret och fina snögubbar som pryder fönstret ut mot grupprummet.

I går fick vi på skolan hjälp av två fantastiskt duktiga ”klottersanerare” från vår klass. De arbetade till och med på rasten.

Nästa vecka tänkte vi pyssla i stationer på tisdagen, då kan det behövas extra händer till hjälp. Är det någon av er föräldrar som vill komma och hjälpa till så är ni hjärtligt välkomna! Jag önskar att alla tar med sig ett stearinljus (inte värme ljus) som de ska dekorera.

Läxan lämnas in på onsdagen och ingen ny kommer hem. Då jag inte kan följa upp någon läsutmaning efter lovet kommer jag fråga barnen om de ändå vill ha en och jag tror absolut att Anna vill följa upp den i så fall!

På torsdag på dagen tänkte jag att vi skulle göra en fruktsallad tillsamman och sedan köper jag med mig vaniljglass. Vad tycker ni, kan ni skicka med en frukt så att alla bidrar till denna fruktsallad?!

På kvällen ses vi i klassrummet klockan 17:00, då tar alla med sig eget fika.

Trevlig helg!

//Britt-Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *