Lärarstudenten Linus och SO

Hej!

Jag heter Linus och jag är en lärarstudent som är ute på VFU. Detta betyder att jag kommer att vara med under några veckor och hålla i en del lektioner. Till en början så håller jag i klassens SO-lektioner. Temat för mina SO-lektioner är religion. Under några veckor så ska barnen få lära sig om de tre största världsreligionerna; kristendom, islam och judendom. Vi gör detta för att det står i kursplanen för samhällskunskap.

Eleverna ska samtala om livsfrågor, dessutom beskriver eleven några platser för religionsutövning och kopplar samman dessa med religioner som utövas i närområdet. Eleven kan ge exempel på någon högtid, symbol och central berättelse från kristendomen, islam och judendomen. Eleven återger delar av innehållet i några berättelsen ur bibeln, samt i berättelser om gudar, hjältar och olika myter. Dessutom ger eleven exempel på kristendomens roll i skolan och hemorten förr i tiden.  – Lgr11

MVH

Linus

Ett svar på ”Lärarstudenten Linus och SO”

  1. Hej Linus, välkommen till klass 3A! Moussa har berättat om hur spännande religions lektionen var. Att läsa SO är kanske inte så lockande men det är sättet man undervisar på som väcker ens intresse. Fortsätt på den banan och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *