v.45 information

Hej!

Äntligen har vi fått tillbaka vår blogg, dock i lita annorlunda skepnad! Hoppas att Ni alla hade en bra och trevlig allhelgona-helg och kanske några hade möjlighet till lite extra vila och ledighet under lovveckan.

Carina är fortsatt sjukskriven en månad till och David kommer tillbaka i slutet av november.

Under veckan som nu gått har vi arbetat i massor:)

Vi har i svenskan omarbetat en skriven berättelse och den han de flesta av er fått skickad till er mejl av ert barn. Berättelsen hade de först fått ett bildstöd till som de skulle planera med stödord, sedan skrev de en berättelse utifrån den för hand. sedan skrev de och omarbetade den på sina ipads. När vi arbetade med kapitel 8 i Nyckeln till skatten så startade vi gruppläsning, de fi i sina basgrupper läsa högt för varandra och sedan också återberätta kapitlet med hjälp av stödord. Vi har också gjort ett läsförståelseprov på tid, det heter ord och bild. Vi gjorde det även i 2:an, så nu kan vi få syn på utveckling!

I matematiken är det multiplikation, 9:ans, 4:ans och 7:ans tabeller som gäller. Vi har också arbetat med problemlösning och likamed-tecknets  betydelse.

SO, vi har sett på lilla aktuellt.

Vid högläsningen läser jag en bok som heter Bettys spegel, den handlar om en flicka som flyttat och på den nya skolan blir hon mobbad av en annan flicka. Boken väcker många tankar och vi har fantastiska reflektioner och funderingar både under läsning och efter.

bilden har vi gjort ugglor utifrån symmetri.

I torsdags kom Linus Feli till oss, han är lärarstudent och kommer att vara här till den 17/12.

Nästa vecka är det internationella barnboksveckan. Det måste uppmärksammas! Vi kommer att läsa och arbeta med läsning i alla des former, jag har lånat ”skogens systrar” skriven av Petrus Dahlin från kommunens cirkulationsbibliotek. Alla barnen kommer att få låna ett ex som vi kommer att läsa i grupper och barnen kommer att få frågor och uppgifter till den. Alla ska ta med sig en bok de tycker om hemifrån till på måndag, dessa kommer att läsas och presenteras.

Måndag: ta med en bok/serietidning du tycker om, (faktabok, kapitelbok, bilderbok kanske en kokbok).

Tisdag: ta med idrottskläder

Onsdag: lämna in läxmappen

Torsdag: läxmappen med dy läxa kommer hem.

Fredag: ta med idrottskläder

 

Trevlig helg!

Britt-Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *