information v. 34

Då var vi äntligen igång igen!!

Vilken härlig start vi haft på denna termin, glada, arbetssugna och motiverade barn kom till skolan i måndags och det har hållit i sig hela veckan!

Matematiken:

Vi har fortfarande lite kvar i 2B matematikboken, det är uppställning med subtraktion och växling, omvandling av kilometer till meter samt kg till gram. Vi har praktiskt arbetat med del av helhet, jag hade med mig äpplen som vi alla fick dela i halvor, fjärdedelar och åttondelar. Målet var att förstå att en helhet kan delas i lika stora delar och benämnas med 1/2, 1/4 och 1/8.

Svenska:

Vi samtalar om texter, läsförståelse uppgifter. Vi har en ny arbetsbok som heter ”Läsförståelse A”.

SO:

Vi har tittat på en film som heter Vem bestämmer, då handlade det om diktatur, yttrandefrihet och demokrati. Detta då det stundar ett val i Sverige.

NO:

Där har vi arbetat med tema vatten, hur det renas och kommer till våran kran, hur mycket vatten som går åt per person och dag, hur det sedan renas och släpps tillbaka ut i vattendrag. Fråga gärna vad de kommer ihåg!

Bild:

Vi har målat solrosor med pastell och vattenfärg.

 

 

Nästa vecka:

Det ordinarie schemat och tiderna börjar att gälla! Det mörkblåa fältet på schemat är idrott! Det kommer vara uteidrott så länge vädret tillåter. Jag saknar fortfarande några lappar angående kontaktuppgifter och så den sista som delades ut som hette ”samtyckesblankett för Galaxskolan”. Musikläraren heter nu Fredrik och han börjar nästa vecka.

Viktigt!

På fredag åker vi till Flottvik med Naturskolan för att arbeta med temat berg, luft och vatten. Vi får mat där, men en extra smörgås/frukt och en vattenflaska är alltid bra om det skickas med.

Trevlig helg!

Britt-Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *