Vecka 18

Hej!

En kort men men händelserik vecka! Vi fortsätter med temat balansera och väga i NO. Den här gången fick vi hitta balans och samtidigt räkna hur många kuber sakerna vägde.

Dagen på Näsudden var helt fantastisk, vi fick ”leva” som jägare och samlare. Detta var en utmärkt koppling och förtydligande av vårt teoretiska arbete med  istiden och forntiden (jägarstenåldern och bondestenåldern). Vi såg flyttblock i skogen som är spår av inlandsisen. Vi fick lära oss om växter man kan äta, hur man jagade djur med spjut och pilbåge och hur man fångade fisk och fågelägg. Vi besökte två fornlämningar en järnåldersgrav och en bronsåldersgrav. Vi fick prova på att slipa älgben, tvinna snören, arbeta med lera. Vi hade även tur med vädret, det började att regna precis innan vi skulle åka hem.

 

I dag var vi på författarbesök, vi träffade Elias och Agnes Våhlund som skrivit ”handbok för superhjältar”. Härligt att höra hur de kan inspirera barnen till att alla kan allt bara man vill tillräckligt mycket!

Nästa vecka:

kortvecka igen!

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: läxan lämnas in, idrott ute. Vårkonsert kl 13.

Trevlig helg

Britt-Marie

 

0 svar på ”Vecka 18”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *