Tack❤️

Tack alla elever och föräldrar för en fin avslutning idag.

Tack för alla kramar, alla gåvor och alla fina ord. Det värmer otroligt mycket.

Men framför allt tack för det fina samarbetet denna termin, och att vi har fått äran att ta hand om era barn. De har gett oss många skratt, mycket kloka tankar och inte alltför många gråa hår😊

Nästa läsår börjar den 19 augusti klockan 9.00 i nya klassrummet på övervåningen.

Men ännu är det långt dit…

Många kramar från Anna och Carina

🌸Skolavslutning🌸

På onsdag är det skolavslutning. I år samlas alla treor redan klockan 8.10 i klassrummet. Vi lärare kommer att fika tillsammans med barnen för att sedan klockan nio gå ut på framsidan och ha gemensam avslutning med hela skolan. Avslutningen är klar ca klockan 10.00. Då är skoldagen slut.

Om ni vill ha gemensam fika tillsammans efteråt så är det såklart trevligt. Då tar man med egen fikakorg och sitter tillsammans ute.

Ni föräldrar är såklart välkomna in i klassrummet på morgonen, men då kommer bara era barn få fika😊

Välkomna!

Information v.22

Vilken vecka! I måndags åkte vi på utflykt till Odensala skola för att hälsa på Britt-Marie. Det var ett kärt återseende, och det var roligt att få träffa hennes nya klass. Alla lekte tillsammans och vi hade gjort en tipsrunda som eleverna i Britt-Maries klass fick gå.

Vi fortsatte sen veckan med filmvisning på tisdag. Vi såg äntligen filmen Bröderna Lejonhjärta. Jag hade även i ett svagt tillfälle lovat barnen att ta med egna snacks. Vi hade kunnat utfordra hela skolan med allt snacks som fanns i klassrummet.

Veckan var kort då vi sen var lediga torsdag och fredag. Även nästa vecka är en kort vecka då det är nationaldag på torsdag. Varken skola eller fritids då. På fredag är det ingen skola men fritids är öppet.

Det är ju med andra ord inte många skoldagar kvar. Nedan skriver jag ner alla saker som händer fram till sommarlovet.

Må 3/6 Vanlig skoldag

Ti 4/6 Friidrottsdag. Kom ombytta. Ta med vattenflaska och gärna något extra mellis som frukt eller smörgås.

Ons 5/6 Vanlig skoldag

To 6/6 Nationaldagen. Skola och fritids stängt.

Fre 7/6 Klämdag. Ingen skola. Fritids öppet

Må 10/6 vanlig skoldag. Vi städar ur hyllor/lådor. Ta med väska/papperspåse att ta hem saker i.

Ti 11/6 Vanlig skoldag. Ta med väska/påse.

On 12/6 Skolavslutning. Samling 8.10 i klassrummet. Dagen slutar ca 10.00.


Det var allt för nu!

Tidig veckoinfo v.21

Denna vecka kommer veckoinfo redan idag, onsdag, då jag är ledig på torsdag och fredag. Carina är i klassen under dessa dagar.

Idag fick klassen gå upp på övervåningen och prova på att vara fyror. De träffade Pia som de känner sedan tidigare och de hann ha både engelska och en lek. De hade även skrivit brev till nya läraren (som vi inte vet vem det blir ännu) med presentationer och förväntningar inför fyran. De var nöjda med förmiddagen och verkar redo att lämna lågstadiet efter sommaren.

Nästa vecka är kort då vi är lediga torsdag och fredag. (Detta gäller alltså nästa vecka, 30-31 maj. Skola som vanligt imorgon och fredag)

Vi ska dessutom hinna med lite roliga saker under de dagar vi är på skolan. På måndag ska vi på utflykt till Odensala och träffa Britt-Marie😃 Vi tar med mat från skolan, ni behöver dock skicka med tallrik/skål, bestick och sittunderlag. Ta gärna med en flaska vatten också! I skrivandets stund ser vädret inte ut att vara med oss. Om det blir regn finns det risk att vi måste ställa in då vi planerar att vara utomhus. Meddelar här på bloggen på söndag om vi ändrar vår plan.

tisdag kommer vi att se filmen Bröderna Lejonhjärta. Många av er föräldrar har svarat mig att det går bra att visa den. Hoppas att alla känner så. Barnen är väldigt laddade!

Vi har idrott som vanligt på tisdag, När det gäller läxor nöter vi lite på multiplikationstabellerna. Dessa får barnen med sig hem imorgon torsdag.

Jag önskar er en fortsatt bra vecka och en trevlig helg när den väl kommer!

Anna

Veckoinfo v.20

Under veckan har vi haft fullt fokus på allt vi ska hinna innan skolavslutningen. Barnen börjar längta efter ledighet, men det är trots allt några veckor kvar!

Vi har haft en del engelska där vi just nu lär oss namn på möbler och färger, vi avslutar sidor i arbetsboken i svenska och jobbar färdigt i matteboken. Just nu tränar vi på vinklar och mätning.

Många kom och tittade på era barns nationella prov igår. Trevligt att träffa er som vanligt, och barnen var stolta att visa vad de klarat. Det har de all rätt att vara!

Nästa vecka är jag borta på annat uppdrag på måndag. Jag är även ledig torsdag och fredag och Carina kommer då ha klassen tillsammans med vikarie.

På måndag morgon är det sista danslektionen. Då ska barnen visa upp sin dans för åk. 1 och 2 samt få se tvåornas danser.

På onsdag har skolan ”karuselldag”. Då kommer klassen få prova på att vara fyror på fm. De kommer att ha en del av de lärare som de kommer att ha efter sommaren, även om allt inte är riktigt klart ännu.

Lite info om skolavslutningen den 12/6: Vi träffas klockan 8.10 i klassrummet och har gemensam samling/avslutning. Sedan börjar hela skolans avslutning klockan 9.00. Det kommer inte att vara någon gemensam picknick i år, men vill ni arrangera det själva är det givetvis trevligt.

Kom ihåg till nästa vecka:

Mån: Dansuppvisning

Tis: Idrott

Ons: Besök på mellanstadiet

Fre: Idrott

Vi önskar er en skön helg!

Anna och Carina

Information v.19

Hej på er!

Veckan som gått har varit bra. Vi har varit i simhallen och tränat simning, sagt hejdå till Jasmin som haft sin sista dag hos oss och vi arbetar vidare med våra kunskapsmål i år 3.

Nästa vecka är ni välkomna till skolan på torsdag för att se resultaten på de nationella proven. Vi kommer att ha ett öppet hus mellan klockan 14.30-16.30. (Eleverna kommer att få veta resultaten dagen innan.) Välkomna!

Nästa vecka är en vanlig vecka med idrott tisdag och fredag. Läxan lämnas in onsdag och ny delas ut på torsdag. Annars är det väldigt mycket lediga dagar och annat som sker innan avslutningen.

Viktiga datum att skriva in i almanackan:

Torsdag 16 maj Öppet hus Nationella prov

Torsdag 30 maj-Fredag 31 maj Skolan stängd

Tisdag 4/6 Idrottsdag

Torsdag 6 juni- Fredag 7 juni Skolan stängd

Onsdag 12 juni Skolavslutning. Tid meddelas senare

Åk 6 hälsar att klassen är välkomna på disco den 17 maj. Se inbjudan nedan!

Ha en skön helg😃

Information v.18

Denna uppdelade vecka gick väldigt fort. I början av veckan gjorde vi det sista nationella provet som var ett muntligt matteprov. Barnen skulle i grupper tillsammans lösa ett problem. Klurigt men roligt. I tisdags hade vi städdag på skolan. Vi grillade korv till lunch och städade sedan klass- och grupprum. Det var fullt fokus och det blev väligt fint i våra lokaler! Hoppas de städar lika bra hemma som de gör i skolan😊

De sista veckorna kommer vi att arbeta med saker som visat sig vara svåra när vi gjort de nationella proven. Det är en av de positiva delar med proven, att man tydligt ser vad som behöver nötas lite till.

Nästa vecka har vi simning på onsdag. Vi går före lunch och äter senare. Bra att skicka med frukt eller smörgås.

I torsdags var jag hemma med sjuka barn så läxförhör och ny läxa delades ut idag, fredag.

Kom ihåg till nästa vecka:

Tis: Idrott

Ons: Simning. Badkläder, handduk och frukt/smörgås. Lämna in läxa.

Tor: Ny läxa

Fre: Idott

Se nedan info om Sigtunakampen

Ha en skön helg!

Information v.17

Så var vi tillbaka efter en härligt påsk med mycket sol och lediga dagar. Många elever hade helt ställt om till ledighet och blev bryskt uppväckta när vi startade upp med ett nationellt prov första lektionen. Det är trots allt flera veckor kvar i trean och vi ska hålla fokus ända fram till skolavslutningen. Vi kämpar på!

I onsdags avslutade vi temat ”Hela Galaxskolan läser”. Flera av er hade möjlighet att komma förbi och gå tipspromenad och fika. Här nedan ser ni bilder som några av barnen ritat. Det är olika favoritdelar ur Bröderna Lejonhjärta  som är den läsning vi arbetat med mest under dessa veckor.

Vi är klara med vår läxbok Nyckeln till skatten och som många märkte igår så har barnen fått en ny läxa. De kommande veckorna handlar läxan om rättstavning samt att träna på handstil, stor bokstav och punkt. Se mer i nya läxboken.

Under veckan har vi haft en praoelev hos oss. Alexander är en fd elev på Galaxen och har varit en mycket bra förebild för barnen de här dagarna.

Vi börjar bli klara med proven och ni vill såklart veta hur det gått. Vi kommer att ha ett öppet hus den 16/5 mellan klockan 14.30 och 16.30. Man har då möjlighet att titta på proven och jag kan kort gå igenom dem med er.

Nästa vecka är vi lediga på onsdag (1 maj). Annars är det en vanlig vecka.

Tis: Idrott

Ons: Ledigt. Fritids stängt.

To: Läxförhör. Ny läxa kommer hem.

Fre: Idrott

Vi i trean önskar er en trevlig helg!

Anna, Carina, Jasmin och Alexander

Öppet hus imorgon

Imorgon avslutar skolan sitt tema ” hela skolan läser” med ett öppet hus mellan klockan 15-17.30. Många klasser kommet att visa vad de arbetat med och vad de läst under veckorna som gått. Det finns även en tipspromenad och möjlighet att köpa fika i matsalen.

Treorna har i år inte arbetat så mycket med temat utan vävt in mycket i den ordinarie undervisningen. Vi kommer därför inte ställa ut så mycket, men det blir en trevlig eftermiddag ändå, så kom gärna in och säg hej!

Välkomna😊