Hela Galaxskolan läser 19/3-23/4

Hej!

På måndag startar ”Hela Galaxskolan läser”! Vi kommer under en månad lägga fokus på läsning i olika former. Detta kommer resultera i en gemensam avslutning med bokbytarbord för barn och vuxna, vernissage på hela skolan, fika i matsalen och mycket mer. För att bokbytarbordet ska fungera skulle vi behöva några böcker att starta med, så har ni några barnböcker som ni vill skänka så tar vi gärna emot dem. I årkurs 2 kommer vi att rikta in en del läsning mot fabler.

Bokbytar-bordet kommer att finnas redan från och med måndag om det är någon som vill byta till sig en bok!

Då vi gick i 1:an fick barnen ta med sig en favoritbok hemifrån som de fick presentera och som jag läste lite ut. Detta har barnen önskat att vi ska göra igen, så jag vill att alla tar med sig en bok på måndag och gärna ett gosedjur eller kudde som kan användas för att få till en mysig stund att läsa.

Se gärna det här klippet med efterföljande tips på hur man som förälder kan stötta sina barn i läsningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *