Information v.8

Hej!

Just nu när jag sitter och skriver denna information till er så vräker snön ner och Sverige har precis tagit en ny OSguldmedalj i skidskytte. Det kan väl inte bli bättre när ett sportlov ska inledas!

Vilken härlig vecka vi har haft tillsammans, det brukar ofta vara lite stök inför ett lov men inte i 2A! Ni ska känna er stolta som föräldrar och jag känner mig stolt som lärare. I måndags var vi ner till Kulturskolan i Märsta centrum och dansade. Detta för att vi ska uppträda med dans och sång tisdag v. 11. Det kommer vi att göra på Kulturum vid  Arlanda gymnasiet. I tisdags kom Åsa från biblioteket och berättade om lite böcker som inspiration för läsning. I onsdags var vi till Midgårdsbadet och simtränade. Tack till Sofias och Larins mammor som var med oss. Torsdag och fredag har vi gjort den avslutande delen av universumarbetet. våra planeter sitter nu uppe utanför vårt klassrum och alla har gjort en presentation av en planet i ”jagform”. Ex. Hej jag är Mars… Denna har de sedan gjort ett arbete i appen ”chatterpix”. Ta er tid och be att få se när ni hämtar.

Vi har gjort ett läsförståelse och läshastighets prov. Barnen skulle läsa en mening och kryssa vid rätt bild.

I matematiken har nu alla arbetat färdigt med första kapitlet som handlade om klockan. Detta betyder inte att alla nu kan klockan, ni kan hjälpa till genom att uppmärksamma och fråga om vad klockan är.

I dag fick de hem en läsutmaning och en bok som de kan läsa (Handbok för superhjältar). Pia som är idrottslärare skickade med ett bingo för ev träning, det är inget som ska tillbaka. Som vanlig vill jag ha in alla läsutmaningar direkt efter lovet.

V. 10

Måndag: läsutmaningen lämnas in. Dans på Kulturskolan

Onsdag: Idrott

Torsdag läsläxan kommer hem.

Fredag: Idrott

Trevlig helg och hoppas att Ni alla får en bra vecka, lediga, sportande eller annat!

Britt-Marie

0 svar på ”Information v.8”

  1. Så fint arbete ni gjort med planeterna. Superfint!
    Eftersom det vräker ner så är det tur att det finns böcker och läsbingon.
    Trevligt sportlov allihopa
    Med vänlig hälsning Anki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *