Information v. 5

Hej!

Veckorna går så otroligt snabbt, det är en del som vi vill hinna med innan vi ska ha våra samtal. Den här veckan har vi förberett en del tex har vi tillsammans i läsgrupperna gjort kamratbedömning. Vi har också  gjort ett matematikprov som är en del av det som visar vad vi kan  och vad vi behöver träna mer på. Nästa vecka ska vi göra ett läsförståelseprov. Årets månader var ett mål som alla hade, hälften av klassen kan de och några är osäkra på i vilken ordning oktober och november kommer sen är några inte alls säkra. Kontrollera gärna hemma och träna tillsammans några gånger.

Vi har arbetat vidare med jordens utveckling och har då bekantat oss med dinosaurier. Arbetet med ord och begrepp fortsätter, vi har i grupp utifrån en bild fått komma på ord och sedan förklarat vad de betyder.

I matematikgruppen (2a/2b) har vi arbetat med begreppen större, mindre, hälften och dubbelt. Materialet vi arbetar med kommer rån Natur och Kultur, nya språket lyfter matematik.

Under grundskoletiden ska barnen utöka sitt ordförråd med omkring 3000 ord. Det är verkligen ett gediget arbete, genom att läsa mycket och att använda ett rikt språk då vi samtalar är viktigt!

Carina har plockat ihop kvarglömda kläder och lagt på en vagn i hallen, var snäll och titta om något tillhör er. Vi kommer nästa vecka att lämna dem till insamling.

Idag har vi firat att vi gått 100 dagar i årskurs 2, vi lekte en lek, gjorde olika rörelser 10×10 och så bjöd Carina oss på kokosbollar. Även belöningen för jullovets läsutmaning delades ut.

Idag har hela skolan haft en tyst minut för Benedicte, utanför matsalen finns ett bord med ett fotografi och en kondoleansbok om någon skulle vilja skriva till familjen.

Jag har semester torsdag och fredag, jag ska med delar av min familj till Sälen för att åka skidor. Carina och David kommer då att ansvara för undervisningen.

Nästa vecka:

Onsdag: Idrott och läxan lämnas in.

Torsdag: ingen ny läxa då vi har elevledda samtal v. 7

Fredag: Idrott

Trevlig helg!

//Britt-Marie

 

0 svar på ”Information v. 5”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *