Information v 2

Hej!

Så underbart att vara igång igen, visst är det skönt att få några dagar ledigt men att vara på jobbet och träffa alla positiva barn slår nog allt!!

vi startade tisdagen med att skriva och skapa vår nyårsraket, barnen skulle skriva tre mål, ett för skolan och ett för hemma/fritid och ett valfritt. Vi hade tillsammans skrivit på tavlan olika skolmål och så hade jag berättat att under lovet hade jag läst att ny forskning visar att barn som hjälper till hemma blir smartare. Vilka fina resultat det blev, kom och läs passa på att ta tillfället iakt att få mer hjälp hemma! Nedan kan ni läsa några exempel.

Vi har inlett arbetet med universum och rymden, alla fick skriva ner vad de redan visste, sedan såg vi en film som lärarna på Naturskolan gjort. Vi kommer arbeta vidare under några veckor framöver med detta tema. Vi kommer att skapa på bilden i detta tema, så vi skulle behöva kartonger i storlek som skokartong, alla barn behöver en. Hoppas att ni har någon sparad som ni kan skicka med.

I matematik har vi inlett det nya räknesättet division, inte helt enkelt för alla. Vi försöker att se sambandet mellan division och multiplikation.

 

(bilder; från lärarhandledningen till favoritmatematik Studentlitteratur)

Under ett år framöver kommer jag att vara mentor för Maria som är  nyutexaminerad lärare en timme i vecka. Då kommer Angelika Broström att ha svenska med klassen. Hon har haft sin första lektion och det gick jättebra!

Mycket viktig läsning för er föräldrar!

Jag skrev fel datum tidigare om när vi ska åka till Stockholm, för att gå på kulturhuset. Datumet som gäller är den 15 februari. Se i evenemangskalendern för lite aktuella datum.

Nästa vecka:

Tisdag: vi åker till naturskolan bussen går 8:15, därför måste alla vara i skolan senast kl. 8:00. Skicka med en  matsäck med smörgås, frukt och något att dricka.

Onsdag: Idrott är det is så åker vi skridskor. Läxan lämnas in.

Torsdag: Ny läxa kommer hem.

Fredag: Idrott. är det is så åker vi skridskor.

 

 

0 svar på ”Information v 2”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *