Information v. 46

Hej!

Flera barn har i veckan drabbats av förkylningar, framförallt feber och maginfluensa! För att minimera spridningen på maginfluensan är det viktigt att ni ser till att barnen stannar hemma i 48 timmar efter de har slutat att kräkas.

Som ni redan sett (det veckans hjälpare skrivit) har vi gjort en hel del i veckan. Vi avslutade veckan med en gemensam tillbakablick av vad vi arbetat med i veckan (se bild)

Arbetet med faktatexterna kommer att sättas upp på skolans väggar till Nobeldagen, det är år 5 och år 2 som kommer att göra detta arbete. Den 8/12 kommer vi som jag berättat om tidigare att ha prisutdelningsceremoni och lunch med tre rätter. Den dagen önskar vi att alla barn (och vuxna) har extra festliga/fina kläder

Vi har börjat med en tankebok, första uppgiften var att skriva vad en tanke är. Idag fick de svara på frågan om hur det kom sig att det var så stökigt i går på eftermiddagen och vad vi kan göra åt det. När jag skrev stökigt menade jag att det var ganska livat i klassrummet, fler tjafsade ute i hallen vilket ledde till att några blev osams. Självklart var det några barn som trodde att jag menade oreda och svarade därför att vi behöver tänka på att plocka undan efter oss. Men de som tänkte som jag menat kom med fler bra förslag. ”vi behöver röra på oss efter lunchen kanske kan vi göra röris”, ”sätt upp en lapp med att vi ska vara tysta”, ”alla måste påminna varandra om att vara snälla”, ”det måste vara en vuxen i hallen när vi ska ut på rast”. Mycket kloka reflektioner/tankar.

I matematiken har vi nu lärt oss att ställa upp i subtraktion, viktigt att tänka på är om det räcker eller att man måste låna ett tiotal och göra om det till tio ental. ex. 34-15=

34                                                                                                                                        -15      ( fyra minus fem, det går inte!! Låna ett tiotal från trean och gör om det till tio ental. Då får man 14-5 )

Tack för att ni var så snabba på att svara vilken roll barnen kan tänkas vara i luciatåget. Jag saknar fortfarande svar från fem stycken, hör av er till mig så jag kan planera tillsammans med Gunilla och Emil.

Nästa vecka:

Måndag; Vi tar bussen ner till Kulturskolan för att dansa. Vi åker på rasten 12:30 och kommer tillbaka straxt efter 14:00

Onsdag; Idrott och läxan lämnas in.

Torsdag; läxan kommer med hem.

Fredag; Idrott.

Trevlig helg!

Britt-Marie

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *