Info. V. 45

Hej!

Vi har i veckan räknat ut att vi har gått i skolan över 50 dagar exakt 53 dagar sedan sommarlovet. Vi tränar på positionssystemet växlar ental till tiotal osv. Vi tänker fira när vi har gått i 100 dagar.

Det här passar perfekt då vi även i matematikboken arbetar med positionssystemet! Vi har den här veckan börjat med uppställning addition, även med tiotalsövergång. Tiotalsövergång är klurigt då de behöver veta att det är ett tiotal de flyttar upp i tiotalsraden! Öva gärna hemma, ni kan skriva upp tal som barnen löser. se ex. nedan!

Vi har gjort de tre matematikproven som ingår i skolverkets bedömningsstöd, det är liknande de som vi gjorde i slutet av ettan och som ni fick se på utvecklingssamtalen. Vi kommer också att kartlägga läsningen och vi kommer att skriva, det ingår också i bedömningsstödet.

Vi har pratat om att vi kommer att fira Nobel den 8 dec, detta kan ni nu se i kalenderfliken där en almanacka finns så att ni kan se i förväg vad vi ska göra! Under Nobledagen kommer vi att utdela priser, då i litteratur- och fredspris från år 3 kan man även vara med och tävla om ett pris i musik. Litteraturpriset kommer att delas ut till bästa dikt så det har vi övat på! Vad gäller fredspriset kommer det att tilldelas den som är en god kamrat, tar ansvar, är schysst och bidrar till att andra mår bra. Nedan kan ni se några bidrag till dikt tävlingen.

I dag har alla fått den utlovade belöningen för läsbingot! De fick lägga den i sin ryggsäck så får Ni bestämma när den ska ätas.

I dag har vi börjat att öva på luciasånger, som ni säkert vet är det år 2 som ansvarar för luciaframträdandet som kommer att vara onsdagen den 13 december och då ute. Mer information om hur och tid kommer senare. Vi har fått reda på att det även är år 2 som ska ordna med Galaxskolans traditionella pepparkakshuslotteri. Därför frågar jag er om det är någon familj som vill ta på sig att baka ett pepparkakshus. Som ni vet går vinsten för lottförsäljningen oavkortat till vår vänskola i Burkina Fazo. Hör av er till mig så fort som möjligt om ni har lust att baka!

På måndag kommer Anna som är lärarstudent till oss, hon kommer att stanna i nästan tre veckor.

I går torsdag kom läxmappen med hem, stötta barnen med att göra sin läxa och att den kommer tillbaka på onsdag. Egentligen behöver jag nog inte påminna er mer, måste säga att ni och barnen är otroligt duktiga att få detta till en rutin!

Trevlig helg!

Britt-Marie

0 svar på ”Info. V. 45”

  1. Vilka dikter barnen skriver – vilken retorik 🙂 att de är så unga men ändå fantasifulla, att de kan skriva och uttrycka sig obegränsat, imponerande, fortsätt så!

    Bästa hälsningar
    Manal

  2. hemma får vi alla mattetal av Lovisa, så nu gäller det att jag plockar fram mina gamla mattekunskaper 🙂 Hon vill själv gärna ha uppställningstal så de verkar som om hon gillar att räkna på det sättet.
    /Anki

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *