Information v.39

Hej!

Det här veckan var kort, bara tre dagar. Vårat värdeord den har veckan var att vara schysst. Vi har samtalat om hur man är när man är schysst, hur känns det när någon är schysst. Det här gjorde vi med hjälp av EPA, enskilt, i par och sedan med alla.

Vi kämpar på med våra basgrupper, tanken är att vi ska ha grupper som ser lika ut, där vi ska känna oss trygga, lära av varandra och utveckla förmågan att samarbeta. Just samarbete är svårt, vi har många som tycker att samarbete är när man får igenom sitt förslag. Den här veckan har barnen fått hitta på förslag på namn till sina grupper och de har gjort ett varsit blad till ett fyrklöver. I bladet har de skrivit vad de tycker är viktigt för att samarbetet ska fungera. De fick också ge varandra beröm och tips på förbättring.

I fredags (förra veckan) hade vi besök av Åsa Lundholm från biblioteket. Hon hade med sig många böcker, tipsade om många och nu försöker vi att ha tyst läsning så ofta som möjligt. När man läst klart en bok får man skriva en recension av boken.

Vi har haft bild, då provade vi på att blåsa ut färgen med hjälp av ett sugrör. Det blev fantastiska bilder som verkligen illustrerar hur det ser ut när man hoppar i en vattenpöl! Barnen skrev också så många vattenord de kunde på iPaden.

I onsdags hade vi en fantastisk dag i skogen. Uppdraget barnen hade var att ta fyra kort med iPaden, motiven skulle vara ett träd, en växt, på något vi gjorde och ett valfritt. Dessa kort ska vi sedan använda för skrivande. Vi grillade korv och alla fick äta så många de ville, men jag tror att fyra var nog tillräckligt. Vi fick även frukt och Festis. Ett tack till vårat fantastiska kök som ordnar så bra för oss!

Nästa vecka är det en vanlig skolvecka!

Trevlig helg!

Britt-Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *