Vecka 35

Hej!

Då har en vecka redan gått, det är nog så att det går fort när man har roligt!

I går hade vi föräldramöte, rektorn inledde med information om vad en skoförälder bör tänka på. Jag har skickat anteckningar som gjordes på mötet.

Vi har haft vårt första klassråd där vi valt elevrådsrepresentanter. Kalle blev ordinarie och Konstantina reserv. Kalle har varit på sitt första elevråd! Vi valde också matrådsrepresentanter, det blev Marcus som ordinarie och Alexander som reserv. Då Marcus var sjuk då det var matråd fick Alexander hoppa in.

Vi har fortsatt arbetet med årstider, på bilden har de samarbetat och gjort årstidsträd. Sedan har de också fått sätta upp sitt namn vid rätt träd.

Vi har arbetat med vår värdegrund, hur en bra kamrat ska vara. Barnen har skrivit hur en bra kamrat ska vara i en blomma som vi sedan satt upp i hallen, alla är dock inte klara ännu. Vi har också sett en film på urplay, vara vänner och det blev många bra diskussioner. Vi läser också en bok som heter ” Handbok för superhjältar”.

I torsdags hade vi första tillfället med läsgrupper. Läs-och skrivläxan kom med hem. Den ska tillbaka på onsdag 6/9! Viktigt att barnen läser vid flera tillfällen och att ni stöttar dem i skrivandet. Linjerna i läxboken är dock inte speciellt långa, så svaren kan inte bli så välutvecklade. Läs gärna vad författarna skrivit om er möjlighet till stöttning.

Vi har börjat att arbeta i vår nya svenskbok. Där har vi fått träna på tankekarta och meningar.

i matematikboken har vi fortsatt med talen 0-100, ramsräknat och fyllt i hundrarutan.

Vi har fruktstund nästan varje dag, skicka med en frukt, det är bra när orken tryter.

nästa vecka:

Skolfotografering på måndag kl. 13.10-13.50

läxan lämnas in på onsdag.

idrott på onsdag, kom ihåg att skicka med idrottskläder!

på torsdag kommer en ny läs- och skrivläxa hem.

fredag, ingen idrott, vi har Galaxskolan samarbetsdag, vi går ner till Steningebadet.

Trevlig helg

Britt-Marie

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *