Information v. 23

Hej!

Vilken härlig dag vi haft! Tusen tack till Hadis mamma, Viktorias mamma, Oliver W:s mamma, Alexanders mamma och Konstantinas pappa som skjutsade oss hem till mig! Vi gjorde en rundvandring i mitt hus och min trädgård. Sedan lekte vi några lekar och sedan var det lite fritt, några barn tittade på fiskarna, några, spelade fotboll, några andra spelade golf.  Vi hade fått med oss rikligt med hamburgare så ingen behövde vara hungrig!!

Vi fick också lov att begrava en fågel som vi hittade.

Snart är det dags för sommarlov och då behöver vi alla ledigt! Men jag önskar att ni får många stunder med att läsa tillsammans! Forskning visar att om barn inte läser något under sommarlovet tappar de så otroligt mycket i sin läsutveckling. Det är lika viktigt att läsa skyltar, i affären, serietidningar, bilderböcker och att bli läst för! Vi har idag då vi var i vårt nya klassrum läst en varsin Kiwibok som barnen sedan enkelt registrerade på ”jagharläst.se”, den kommer sedan till min mejl och jag kan se vad barnen har läst. De kan registrera böcker, serietidningar eller om någon läst hög en. Det här kommer att bli vår läsutmaning! Förutom att det kommer att uppmärksammas i skolan då vi börjar i augusti har vi också en chans att vinna böcker. Jag bifogar länken till jagharläst, där finns mycket bra information till er föräldrar och ni ser hur enkelt barnen kan registrera! Ni kommer även att få informationen på skolavslutningen.

jagharläst.se

Som ett brev på posten fick vi också denna information från Märstabiblioteket! Det kan ju inte bli bättre, besök biblioteket den 12/6 kl.15:00 och få med er en bokpåse att läsa under sommarlovet!

 

 

 

Som ni säkert sett när ni hämtat era barn så hänger alla kvarglömda kläder i hallen. Viktigt att ni ser efter om något tillhör er! Nästa vecka kommer vi att skänka iväg kläderna till hjälporganisationen Love and hope. De driver skolor och barnhem i Indien bl.a. och har här i Märsta en second hand butik, där överskottet går till dessa barn.

I morgon kommer vi börja att skicka hem lite saker och material, vi ska flytta över till ett nytt klassrum och till en ny hall vilket betyder att det är bra att det som vi inte behöver i skolan tas med hem. Skicka med en påse!

Hoppas att vi alla ses på skolavslutningen på tisdag kl. 08:45, ta med er ficka och en filt att sitta på

Bloggen kommer att ligga nere under sommaren och öppnas igen då skolan startar!

Då detta blir mitt sista inlägg vill jag tacka er alla för en fin termin tillsammans med era barn, det mest värdefulla Ni har! Det har varit en händelserik termin där vi alla kämpat, lärt oss nytt och färdighetstränat för att bli ännu säkrare.

Jag önskar att ni som läser detta blogginlägg okejar i komentarsfältet så att jag får lite koll på att ni alla tar del av min information.

Ha nu en trevlig sommar, med sol, lite ledighet, bad, glass och jordgubbar samt lite njutningsfull läsning!

//Britt-Maire

 

 

0 svar på ”Information v. 23”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *