info v. 22

Hej!

Sista hela veckan för den här terminen lider mot sitt slut. Veckans höjdpunkt har nog varit Skansenbesöket! Det var en lång resa att ta sig dit och hem men det är det värt. Stort beröm till alla barn som är så duktiga och lyssnar på oss vuxna. Tack till Esin (Laras mamma) och Maria (Sofias mamma) som var med oss! Lite bilder från dagen;

 

I onsdags var vi och badade/simmade och Pia (idrottsläraren) hälsar att det är bra att simträna mycket under sommaren. Det är många i klassen som redan kan simma.

Vad vi arbetat med:

Svenska/No:

Vi har sökt fakta på Skansens hemsida om varg, lo, älg och brunbjörn.

Som ni säkert märkt kommer ingen läxa hem då det är så många lediga dagar. Istället arbetar vi med Den magiska kulan i skolan.

Matematik:

Vi arbetar på med matematikboken och nu har det varit att mäta med cm, symmetri, udda och jämna tal.

I dag torsdag fick vi glass som belöning, då hela lågstadiet haft en utmaning att läsa och skriva bokrecensioner. Dessa har vi satt upp i matsalen i form av cirklar som bildat en orm. Gå gärna in och titta!

Nästa vecka:

Ledigt måndag och tisdag.

Onsdag idrott som vanligt!

Torsdag ska vi först vara tvåor för en dag i vårt blivande klassrum mellan 8:10 fram till ca 10:00. Sedan kommer vi att åka hem till mig. De som kommer att köra är jag, Carina, Victorias mamma, Alexanders mamma, Olivers W:s mamma. Vi kommer att åka vid 10:00 och vara tillbaka mellan 13:00-13:30

Ang avslutningsdagen: vi samlas i klassrummet vid 8:50 och går tillsammans till framsidan av skolan där ceremonin är mellan 9:00-10:00, därefter har vi en gemensam fika. Alla tar med sig en egen fikakorg, eller är det någon som vill baka!?

Trevlig helg!

//Britt-Marie

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *