Info v.13

Hej!

Vill börja med att tala om att det gick så bra att uppträda med ”Rocka sockorna”, då vi hade storsamling i fredags! Victoria och Livia uppträdde själva med dans och sång. Sedan hade jag mycket bra hjälp av åtta stycken som fick presentera det kommande framträdandet.

Tack för att Ni skickade med petflaskor, nu har vi kapat, fyllt med jord och planterat gräsfrö i flaskorna. Vi har satt fast ögon och korken som näsa och nu håller vi tummarna på att gräset ska gro!

Vad vi har arbetat med:

Svenska:

Jag och Carina har högläst Farzads bok ”Livet, en handbok”, sedan har barnen haft ett eget ex att läsa i vid tyst läsning. Den 19 maj får vi träffa Farzad och ställa alla kluriga frågor vi fått! Jag skickar med boken  hem över påsklovet, ta er tid att läsa den tillsamman, som vuxen får man en hel del aha-upplevelser!

Vi har gått igenom hur man skriver en berättelse, att den har en inledning, en handling/ett problem och ett avslut. Det är också viktigt att man har en ”röd tråd” och vad är det?! Jag tog fram sekvensbilder och la dem huller om buller och sedan la vi dem tillsamman i rätt ordning.

Sedan kom vi tillsammans på en berättelse och samtalade om strukturen.

 • Vi har skrivit r-ord
 • Vi har skrivit om ”Min robot”
 • Vi har skrivit en dikt om våren efter strukturen jag ser…, jag ser…, jag känner… jag känner…
 • Läsläxan har sammanfattats utifrån bilder och lässtrategin cowboyen.

Matematik:

 • Vi har arbetat med klockan hel och halv
 • Tabellträning
 • problemlösning, se bild
 •  

No:

 • Vi har sorterat de 20 föremålen efter hårdhet
 • Vi har sett en film och samtalat om hur jorden roterar runt solen och varför vi har årstider.
 • Vi har sett en film om våren.
 • skrivit saker som vi ser och vad som händer i naturen då det är vår.

So:

 • Vi har sett lilla aktuellt och skrivit om vad det var för nyheter. Denna lektion höll vår lärarstudent Tina i.

Bild:

 • Vi har gjort fina bilder i temat vår

Oj, oj, oj när jag stolpar upp veckans arbete så här blir det synligt även för mig vad mycket vi gör och vad mycket vi lär oss!! Det skulle vara roligt för barnen och mig att ni skriver en kommentar här på bloggen om vad vi arbetar med!

Nästa vecka:

Vi ska till biblioteket i Märsta på måndag, skicka med lånekort, om det kommit bort måste ni skicka med en tia så tror jag att de kan ordna med ett nytt.

Läxan ska lämnas in på onsdag.

Jag tänker skicka hem en ny läxa, den kan göras torsdag och fredag v14 och tisdag v 16. Alltså de behöver inte göra den då det är lov!

Trevlig helg!

//Britt-Marie

 

 

0 svar på ”Info v.13”

 1. Hej!
  Jag kan bara instämma att ni hinner med mycket i skolan. Vi har lättare att ställa frågor till Kalle om skolan då bloggen är så informativ.
  – Mamma, hur vet du allt om mig när du inte är i skolan.
  Roliga och bra diskussioner bli det.
  Tack!

 2. Tack för den ingående beskrivning av allt ni gör! Det är väldigt roligt för oss att läsa om vad ni gör varje vecka! Tack för ert fantastiska engagemang!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *