läs- och skrivläxan samt tabellträningen

Hej!

Vill påminna om att läxan måste in i morgon, vi saknade sju läxor idag. Det är viktigt att ni hjälper till så att den kommer till skolan på onsdagen så att jag och Carina hinner gå igenom den innan vi ska arbeta vidare första lektionen på torsdagen.

Vill också påminna er om att stötta barnen att göra läxan, både att lyssna då de läser och då de skriver och ritar att de får lägga ner lite jobb på att forma fina bokstäver och att de också färglägger. De behöver inte göra läxan på helgen, och de kan dela upp texten om det blir jobbigt att läsa allt samtidigt, det är bra om de läser vid fyra tillfällen.

När det gäller tabellträningen ska ni veta att vi märker stor skillnad i skolan då den också tränas på hemma. Hjälp till att ta tid och skriv hur lång tid det tog vid varje tillfälle så att barnen kan se sin egen utveckling. Tar det 2 minuter skriv det och se om de hinner med fler tal vid nästa tillfälle.

Ni har fått hem en blankett ang. avtal för användande av iPad. Dessa skulle ni givetvis ha fått när barnen började i ettan, men det fick bli nu i stället! Skicka tillbaka den påskrivna delen så fort som möjligt.

//Britt-Marie

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *