information v. 7

Hej!

Vilka underbara vinterdagar vi haft, strålande sol med lagom temperatur. Många av barnen åker skridskor på rasterna och alla hade möjlighet att åka på idrotten i onsdags. idag var det simträning, även träning i att promenera. Det är ganska långt att gå ända till Midgårdsbadet, dit gick helt smärtfritt, men när vi skulle hem blev det en del ”tandagnissel” över ork, törst och hunger.

Spännande att vi fått sådan uppmärksamhet kring mitt uppdrag som läsombud och att Kalle, Lovisa och Viktoria fick vara med i inslaget, hoppas att ni alla haft möjlighet att se det, Ni som har facebook tittar på Kommunens facebooksida. Jag trodde att det fungerade med att jag länkade till filmen, vilket jag gjorde i går kväll men det stötte på patrull. Vi i klassen har pratat om budskapet, vikten av att läsa i många olika situationer i skolan, hemma och ute i ”omvärlden”, på så sätt kan vi bli riktiga stjärnläsare!!

Vi firade alla hjärtans dag, genom att dekorera vårt klassrum och fick äta pannkakor med grädde och sylt till lunch!

Vad har vi arbetat med:

Svenska:

  • Vi har skrivit till bild
  • tyst läsning
  • högläst färdigt Våffelhjärtat, för att barnen skulle få en förnimmelse av känslan barnen i boken hade när fasterfarmor bjöd på våfflor, bjöd jag på våfflor och hallonsylt!
  • Vi arbetar på med ”den magiska kulan”, läs- och skrivläxan. Vi gör ”karusellövningen” utifrån bilder från kapitlet som jag berättade om förra veckan. Sedan har vi läsgrupper då vi visar allas skrivläxor och lär av varandra.

Matematik:

  • Vi har börjat med den nya matematikboken!!!
  • tiokamraterna, bra att kunna, om man vet att 7+3 är tio kan man använda det när man räknar ut 7+6, då kan man tänka 7+3+3 alltså 10+3 är 13.
  • tabellträning

Nästa vecka:

Läxan lämnas in på onsdag, det blir ingen ny läsläxa då vi har sportlov v.9! Vi kommer att ha idrott både onsdag och torsdag!

Trevlig helg!

//Britt-Marie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *