Info v. 6

Hej!

Vilket härligt vinterväder vi haft i veckan! Nu är isen spolad och okej att åka på (dock ska det bli varmare temperaturer igen) barnen kommer att kunna åka på 12:30 rasten. De får ha klubba men inte puck (de får ha bandyboll). Här i skolan arbetar vi flitigt, ett barn sa: – jobbade förskoleklassbarnen också så här hårt!? Angående läxan, meningen är att barnen ska läsa läsläxan flera dagar fram till att den ska tillbaka på onsdagen. Ni vet hur viktigt det är med mycket lästräning. Tabellpappret skall även det göras vid fyra olika tillfällen och tabellen de skrivit viks bort innan en ny görs.

Vad vi arbetat med:

Matematik:

  • Vi har gått igenom vad ental, tiotal och hundratal är
  • tabellträning
  • talen 11 och 12
  • Nu har snart alla barnen hunnit med att räkna de sidor som är mest betydelsefulla. De får ta hem den och räkna de överstrukna sidorna när det passar (de behöver inte ta med den och visa). För att ni ska vara säkra på att de gjort det de ska har jag skrivit att de är klara på den sista sidan, står inget där ska den tillbaka till skolan.

Svenska:

  • vi har skrivit ord som börjar på M och meningar på iPaden.
  • vi har läst en fantastisk bok som heter ”Pudlar och pommes”, den handlar om tre hundar och vovven som måste fly från sitt land. Be barnen berätta. Barnen har fått återberätta och vi har gjort heta stolen där ett barn fick låtsas vara en av bokens karaktärer och så fick vi andra träna på att ställa frågor.

  • Jag högläser en kapitelbok som heter ”Våffelhjärtat”, vi har sedan samtalat om vilka egenskaper huvudpersonerna Trille och Lena i boken har.

  • Den här vecka har vi frångått parläsningen ett tag och nu så läser alla tyst i stället. Alla barnen har fått ett nytt bokmärke där de kan se de olika personerna som symboliserar de olika läsförståelsestrategierna.

So:

  • tittat på lilla aktuellt skola och sammanfattat och skrivit om en nyhet.

No:

  • Vi har arbetat med vad olika material är och vad de kan användas till, ex metall, plast, tyg och trä.

Nästa vecka:

Läxan lämnas in på onsdag! Vi ska bada på torsdag och vår simtid är 8:30 vilket betyder att alla barn behöver vara här på skolan till 7:50 så att vi hinner både att gå dit och byta om.

Trevlig helg!

//Britt-Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *