ang. mitt uppdrag som läsombud för Galaxskolan

I dag är det en artikel i SBMT http://www.unt.se/sigtunabygden/de-ska-fa-barnen-att-lasa-mer-4530743.aspx ang. kommunens satsning på högläsningens betydelse, och uppdraget som läsombud. Denna artikel har fått lite ”ringar på vattnet”. Först hörde författaren Kennet Pettersson som skrivit böckerna om hunden Tjabo av sig, han vill komma till oss på Galaxskolan och högläsa. I dag kontaktade Christian Christensen ansvarig på Sigtuna kommun för sociala medier mig och vill göra en intervju med mig och några av barnen. Jag bifogar hans brev.

//Britt-Marie

Hej!

Sigtuna kommuns barn- och ungdomsförvaltning gör nu en stor lässatsning i våra skolor. Ett led i detta är att införa s.k. läsombud. Förstelärare Britt-Marie Nilsson är ett sådant ombud och vi kommer att intervjua henne om denna satsning för publicering på Sigtuna kommuns Facebookkonto.

Det är viktigt att få med barnens perspektiv på detta; vad tycker de är roligt, svårt eller utmaningarna med att läsa?

Därför har vi bett Britt-Marie Nilsson kontakta vårdnadshavare till ett par elever som skulle kunna ställa upp och prata om frågorna ovan.

Vi på Sigtuna kommuns kommunikationsavdelning behöver ditt godkännande att publicera (rörliga)bilder på ditt barn på vårt Facebookkonto. Utöver det ansvar vi har att agera efter PUL(Personuppgiftslagen) så har vi interna krav på vad vi publicerar på vårt Facebookkonto.

Bilderna ska ge en positiv spegling av såväl kommunens verksamhet som de personer som avbildas. Bedömer vi det som tveksamt så publiceras inte bilden.

Vi arkiverar inte bilder tagna under nämnda period för publicering i andra kanaler ägda av Sigtuna kommun. Skulle vi vilja ha den möjligheten kontaktar vi dig som vårdnadshavare för godkännande.

Mvh

Christian Christensen

Ansvarig sociala medier, Sigtuna kommun

073-6613835

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *