Veckoinfo v.3

Hej!

Då har nästan en vecka gått och oj vad vi har hunnit med mycket arbete! Som jag skrev tidigare så är det en god stämning i klassen. Det kommer nu vara en period då vi koncentrera oss mycket på svenska och matematik, vi ska nog hinna med en del so, no, musik och engelska också. Jag skickade hem matematikboken i onsdags med en lapp med sidor barnen kunde arbeta med hemma. De behöver givetvis inge göra alla, men lappen fungerar bra i skolan också. Vi kommer att göra så nu att jag har genomgångar i matematiken och sedan kommer de att arbeta med två aktuella sidor och är det inga problem med dem så hoppar vi över öva och pröva sidorna för att komma framåt. Viktigt att boken kommer tillbaka till skolan dagen efter då vi måste arbeta här också.

Vad har vi arbetat med:

svenska

  • Vi har skrivit om oss själva i boken om mig själv på iPaden
  • Vi har även skrivit en kortare berättelse även den på iPaden.
  • Vi tränar på att skriva bokstäverna rätt.
  • Vi har skrivit meningar till bild och då tänker vi på kunskapsmålen, stor bokstav och punkt och mellanrum mellan orden.
  • Högläsning, ”Mördarkattens återkomst”, be barnen berätta!

Matematik

  • Fler än och färre än samt lika mycket, >,<,=
  • Talkamraterna 1-5 (vi har tittat på addera med holger på youtube)
  • Adddition
  • Subtraktion

Vi har nu magsjuka som härjar, framförallt i 1B men det är nära till hands att även vi blir drabbade! Även ett fall av vattkoppor finns.

Barnen kommer att ha idrott på onsdagar som tidigare. Jag har berättat för barnen att vi inte kommer att ha den extra idrottslektionen (som är flyttad till torsdagar) till att börja med då vi behöver arbeta ikapp! Givetvis är det viktigt med rörelse, men vi försöker att få till lite varje dag i stället.

Jag har beställt en ny läsebok som heter ”Den magiska kulan” (ABC-klubben), så fort den kommer är det tänkt att den kommer hem på torsdagen och ska tillbaka tisdagen efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *