Info vecka. 47

Hej!

Som ni säkert har förstått av mitt tidigare mejl idag så har det varit en vecka med stor sjukfrånvaro. Vi som varit på skolan har kämpat på och nu hoppas vi att det blir ett stopp på maginfluensen.

I måndags var vi på Kulturskolan och dansade, en mycket uppskattad aktivitet, vi ska dit på måndag igen.

Vi tränar på sångerna inför luciatåget, i dag fick alla med sig sångtexterna hem för att kunna träna lite extra. Klasserna har fått rösta om det ska vara en Lucia eller två och det blev två lucior, vilket betyder att det blev en från varje klass. Vi har i dag lottat och i vår klass blev det Larin som ska vara Lucia, tärnor blir:Victoria, Laica, Lovisa, Livia, Sofia, och Evelina. Stjärngossar blir Alexander och Zaid, tomtar blir Benjain Ad, Benjamin Ah, Lara, Giorgos, Moussa, Heval och Oliver W och pepparkakor blir, Oliver A, Saphira, Linus, Hadi, Marcus, Lukas, Kalle, Konstantina och Max.

På No-lektionen repeterade vi vattnets olika faser och kretslopp. Målet med lektionen var att vi skulle få syn på ytspänning och veta ungefär hur mycket vatten vår kropp består av (ca 70%).

Läxan:

Den här veckan har alla fått hem en matteuppgift med uppställning, subtraktion eller addition, i stället för tabellträningen. Det är bra att få förklarat av fler då växlingen är klurig. Mappen ska som vanligt tillbaka på onsdag nästa vecka (29/11).

Vi har svarat på en enkät som Sigtuna kommun gjort ang trygghet.

Nästa vecka:

Måndag: till kulturskolan för dans, åter till skolan ca. 14:15

onsdag: lämna in läxan, idrottskläder. Britt-Marie på kurs 9-12, Carina är med barnen

Torsdag: läxan kommer med hem

Fredag: BAD, vi har fått simträningstid kl. 9:20-10:10 (ingen idrott)

 

Trevlig helg!

Britt-Marie


Prenumerera på nya blogginlägg

3 reaktion på “Info vecka. 47

 1. Hej Britt-Marie,

  tack för uppdateringen.

  jag tänkte på fredag den 1/12 – det är ju första advent i valsta kyrka, bl a kommer ettorna att uppträda, är inte tvåorna inbjudna?

  Med vänlig hälsning
  Manal

 2. Hej alla i 2a!
  Det ska bli så spännande att komma på ert luciatåg. Jag hör Kalle nynna på låtarna här hemma.
  Har ni prövat att få ett gem att flyta i ett stort vattenkärl. Om ni får den att flyta med hjälp av ytspänningen, kolla vad som händer om ni droppar endast en liten droppe av yes diskmedel.

  Trevlig skolvecka!
  Ann-Sophie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *